“Të duash të ndryshosh të tjerët është tendencë njerëzore”, Amos Oz: Herë pas here duhet të qeshim edhe me veten

Tel Aviv. Duket i njëjti si tre vite më parë, por zëri i tij shpesh herë nuk kapet nga regjistruesi për shkak të gërrhitjeve të maçokut Freddie. “Gjendja ime shëndetësore më lejon të udhëtoj vetëm me imagjinatë”, justifikohet shkrimtari më i njohur izraelit. Kështu Amos Oz nis një bashkëbisedim në shtëpinë e tij në Tel Aviv mbi fanatikët, ekstremistët dhe sektarët […]