Kapitali dhe Ideologjia: Pabarazitë nuk janë “natyrore”

A janë pabarazitë një fenomen natyror? Thomas Piketty, ekonomisti francez që “tronditi” kapitalizmin me librin “Kapitali në shekullin XXI”, vjen me një studim të ri prej 1200 faqesh, botuar nën titullin “Kapitali dhe Ideologjia”. Në këtë artikull një pjesë e shkurtër nga libri dhe një interviste me Piketty mbi idetë e tij kryesore për të ndërtuar shtetin e mirëqenies sociale, duke frenuar zgjerimin e pabarazive.