Metamorfoza e Mario Vargas Llosa, nga komunizmi latin te liberalizmi: Inteligjenca nuk është garanci e ndershmërisë intelektuale

Mario Vargas Llosa duket në formë të mirë. Prej kohësh ka hequr dorë nga marksizmi dhe tashmë flet me entuziazëm për idetë e tij liberale. Kjo është edhe tema e librit të fundit, të sapo botuar me titullin “La llamada de la Tribu” ku rreshtohet në krah të liberalizmit duke analizuar shtatë mendimtarë: Adam Smith, José Ortega y Gasset, Friedrich […]