Loja me arsimin, mëkati i përsëritur i qeverive

Nga Erjon Uka/ Teksa nxënësit po bëhen gati për të dhënë provimet e maturës, që janë vendimtare për aksesin e tyre në universitet, qeveria me një VKM ka ndërruar notën minimale mesatare të pranimit në institucionet e arsimit të lartë, duke e rritur në 6,5. Për të saktësuar diçka që në fillim, në thelb, ky mund të jetë një vendim […]

Të rinjtë, një potencial i shpërdorur

Millenialët (të rinjtë e mijëvjeçarit) përbëjnë një potencial të madh, por të çuar dëm. Ka shumë faktorë që i paralizojnë këta të rinj për të qenë pjesë e dinamikave të tregut të punës. Variojnë nga arsimimi, rimëkëmbja e ngadaltë pas krizës globale, burokracitë shtetërore dhe mungesa e politikave frymëzuese. Dhe nëse mendoni se kjo situatë ndodh vetëm në vendet e […]

Integrimi është karamele. Ne ende nuk kemi ujë!

Nga Erjon Uka/ Qofshin të një natyre populiste ose jo, të ashtuquajturat dëgjesa të Edi Ramës me popullin nxorën në pah një veçori e cila në përditshmërinë e lajmeve të mira që sillen e shkojnë matanë detit sfumohet: Shqipëria përballet me probleme thellësisht ekzistenciale! Në 11 raporte të publikuara deri tani, 5 qarqe e kishin furnizimin me ujë problem parësor, […]